Colruyt-familie stapt in online brillenwinkel

De familie Colruyt stapt, via diens holding Korys, in de Britse webwinkel voor brillen MyOptique Group. Korys neemt deel aan een kapitaalronde van in totaal 43 miljoen euro, maar het is niet bekend hoeveel de holding daarvan voor zijn rekening neemt.

MyOptique Group is amper 10 jaar oud, maar groeit als kool in het segment van de onlineverkoop van brillen en contactlenzen. De jongste 5 jaar groeit het bedrijf jaarlijks gemiddeld met 53 procent. Het gros van die verkopen (38%) gebeurt nog in het VK. Daarnaast is de groep sterk aanwezig in Scandinaviƫ.

Om dat groeiritme te kunnen volhouden, heeft de groep nu vers geld opgehaald. Dat gebeurde in eerste instantie bij bestaande aandeelhouders zoals Acton Capital Partners, Highland Capital Partners en Index Ventures.

Maar om het totaalbedrag op te krikken tot de beoogde 35 miljoen pond of 43 miljoen euro, werden ook enkele nieuwe aandeelhouders aangesproken. En daar hoort dus het vehikel van de familie Colruyt bij. Het is evenwel niet duidelijk hoeveel Korys in MyOptique pompt.

De brillenverkoper gaat het opgehaalde geld gebruiken om zijn verdere expansie in Europa te financieren en verder te investeren in technologie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud