Colruyt verliest rechtszaak tegen Test-Aankoop over laagste prijzen

De claim van Colruyt dat het altijd de laagste prijzen biedt, is niet langer onbetwist.

De retailer Colruyt was ontevreden dat hij voor een segment niet als de goedkoopste uit een vergelijkende studie kwam van Test-Aankoop.

De Brusselse handelsrechtbank heeft een klacht van de Halse retailer Colruyt  tegen de consumentenorganisatie Test-Aankoop afgewezen wegens onontvankelijk en niet gegrond.

Colruyt was naar de rechter getrokken na de publicatie van een studie over de Belgische supermarkten. Daarin gaf Test-Aankoop aan dat Colruyt, die 'laagste prijzen' op zijn uithangbord heeft staan, net als in vele eerdere studies de goedkoopste supermarkt is.

Maar Test-Aankoop wees er wel op dat het verschil met Albert Heijn  klein is en dat de Nederlandse keten goedkoper is als je geen groenten en fruit koopt. Daarnaast bleek uit de studie van Test-Aankoop ook dat Lidl de goedkoopste optie is voor huismerken.

Colruyt vindt dat die conclusies niet correct zijn en wijt dat aan fouten in de nieuwe methodologie van het onderzoek. Zo vergeleek Test-Aankoop voor het eerst de prijzen van producten via de websites van de supermarkten, terwijl daar vroeger mystery shoppers voor werden ingezet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud