CVC bouwt feestje bij Devos Lemmens

©Photo News

De Britse private-equitygroep CVC Capital Partners puurt een dividend van 160 miljoen euro uit Continental Foods in Puurs, de fabrikant van de Devos Lemmens-sausjes en Royco-soep.

De Britse investeerder CVC lijkt een gouden zaak te hebben gedaan met de overname van Devos Lemmens en andere activiteiten van de voedingsgroep Continental Foods.

CVC betaalde in oktober 400 miljoen euro voor enkele Europese voedingsbedrijven van het Amerikaanse Campbell Soup Company. Die werden omgedoopt tot Continental Foods. Nog geen jaar later kan CVC via een financiële constructie rekenen op een dividend van 160 miljoen euro uit Continental Foods.

Bankiers zegden aan de nieuwswebsite Global Capital dat het bedrijf zo goed draait dat het de financiële doelstellingen voor 2017 nu al heeft bereikt.

Daardoor kon CVC gisteren een complexe schuldtransactie doorvoeren. Continental Foods gaat voor 425 miljoen euro nieuwe schulden aan, ter vervanging van de 320 miljoen euro schulden die waren aangegaan bij de overname.

Die extra schulden worden enkel en alleen aangegaan om het dividend voor CVC uit te keren. Dat staaltje van financial engineering levert de private-equitygroep een fantastisch rendement op.

Het precieze rendement van CVC is moeilijk te achterhalen, want de precieze financiële structuur van zulke private-equitydeals is niet publiek. Boven Continental Foods staan Luxemburgse vehikels als Soppa Investments en Soppa Holdings.

Van het totale overnamebedrag (400 miljoen euro) leende CVC eind vorig jaar 320 miljoen euro, een bedrag waar ook werkkapitaal voor Continental Foods was inbegrepen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud