Deminor: 'Bod op Spadel is substantieel te laag'

©Dries Luyten

Deminor heeft in zijn verzet tegen het overnamebod op Spadel al 21 aandeelhouders verzameld die samen 4,78 procent van het drankenbedrijf bezitten.

'Prioriteit is 5 procent van het kapitaal te verzamelen', klinkt het in een mededeling van Deminor. Spadel-topman Marc du Bois wil het bedrijf van de beurs halen aan 95 euro per aandeel, maar dat is volgens het adviesbureau voor aandeelhoudersbelangen Deminor onvoldoende.

Deminor maakte een financiële analyse van het bedrijf en komt tot de conclusie dat de overnameprijs een 'substantiële discount' vertegenwoordigt tegenover 'de marktwaarde van de groep Spadel indien deze te koop zou worden aangeboden in de markt'. Spadel is het bedrijf achter het Spa-water, maar ook Bru en een reeks buitenlandse watermerken behoren tot de Belgische groep.

Deminor heeft gevraagd zijn analyse te verduidelijken aan du Bois en aan de onafhankelijkke bestuurders, maar heeft van de Spadel-advocaat te horen gekregen dat er 'geen gevolg zal gegeven worden aan het verzoek, zonder enige motivering'.

Deminor laat nog weten dat: 'De doelstelling van de minderheidsaandeelhouders niet is om het beoogde bod te doen mislukken, maar om de uitkoopvoorwaarden te heronderhandelen'.

In een reactie zegt Spadel-CEO en eigenaar Marc Du Bois dat het te vroeg is om te onderhandelen over de prijs. 'In de komende dagen komt het prospectus uit. Daar wordt de prijszetting grondig uitgelegd. Pas al de aandeelhouders dat hebben gelezen, kunnen we praten. Hoe kan Deminor nu al bepalen of het bod te hoog of te laag is? Op basis van welke argumenten?', vraagt de Spadel-topman zich af.

Marc Du Bois heeft via de familiale holding Finances & Industries 90,84 procent van de aandelen van Spadel in handen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud