Duvel Moortgat investeert 5 miljoen in onderzoekslabo

Michel Moortgat, CEO van Duvel Moortgat ©BELGA

De Belgische brouwer wil met allerhande apparatuur en een microbrouwerij zijn kennis uitbreiden over nieuwe recepturen, rijping op houten vaten en productieprocessen.

‘Bier bestaat al heel lang, maar er zijn nog veel onbekende factoren. Bierbrouwers zitten nog met veel vragen’, zegt Scott Britton, verantwoordelijk voor onderzoek en ontwikkeling bij Duvel Moortgat.

Met de nieuwe apparatuur probeert het bedrijf meer inzicht te verwerven in de complexiteit van hoparoma's en -smaken, het verlengen van de houdbaarheid van bier, en het rijpingsproces in houten vaten.

Om een antwoord te bieden op enkele van die vragen opende dat enkele maanden geleden een nieuw onderzoekslabo en een kleine brouwinstallatie van 1.000 liter. Samen goed voor een investering van meer dan 5 miljoen euro.

Met de nieuwe apparatuur probeert het bedrijf meer inzicht te verwerven in de complexiteit van hoparoma's en -smaken (voor de ontwikkeling van hoppige IPA-bieren), het verlengen van de houdbaarheid van bier, en het rijpingsproces in houten vaten. ‘Bij dat laatste komen speciale smaken vrij en met de apparatuur gaan we dat precies kunnen opvolgen’, klinkt het. In de microbrouwerij zullen op maat ontwikkelde bieren in kleine oplage geproduceerd worden, en nieuwe recepturen uitgetest worden.

Duvel Moortgat heeft een brede merkenportefeuille met onder andere Duvel, Vedett, La Chouffe, De Koninck, Liefmans, Ommegang en Bel-Pils. Het heeft ook brouwerijen in de VS, Nederland en Italië. Het bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 454 miljoen euro en 134 miljoen euro brutobedrijfswinst. Het investeerde toen 51 miljoen euro.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud