'EssilorLuxottica bekijkt overname Pearle-moeder'

EssilorLuxottica is onder meer bekend van de Ray-Ban-zonnebrillen. ©REUTERS

De Frans-Italiaanse brillen- en lenzenreus aast op het Nederlandse GrandVision.

De brillen- en lenzenproducent EssilorLuxottica bekijkt een overname van het Nederlandse GrandVision, het moederbedrijf van optiekketens als Pearle en EyeWish. Dat meldden bronnen rond de kwestie aan het persbureau Bloomberg.

Volgens de ingewijden bevinden de gesprekken tussen het Frans-Italiaanse EssilorLuxottica en GrandVision zich nog in een vroege fase en is het niet zeker dat er een transactie komt. De marktwaarde van GrandVision bedraagt circa 5,4 miljard euro. Het in Amsterdam genoteerde optiekbedrijf is voor 77 procent in handen van de Nederlandse investeerder HAL.

Koersopstoot

Door de onderneming over te nemen zou EssilorLuxottica, met merken als Oakley en Ray-Ban, zijn marktpositie sterk uitbreiden. GrandVision telt meer dan 7.000 winkels in ruim 40 landen.

Op de beurs van Amsterdam schoot de koers van GrandVision na de berichtgeving over een mogelijke overname meer dan 8 procent omhoog. Daarmee was het aandeel GrandVision veruit de sterkste stijger in de MidKap. HAL kreeg er tot 3,4 procent aan waarde bij.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud