Filip Balcaen koopt nieuw pakketje Mohawk-aandelen

Filip Balcaen is de grootste particuliere aandeelhouder van Mohawk na CEO Jeffrey Lorberbaum. ©Doc

De Vlaamse ondernemer-investeerder bezit nu al 2,8 procent van de Amerikaanse vloerbekledingsreus die bij ons onder meer bekend is van Quick-Step.

Mohawk Industries is het grootste vloerbekledingsbedrijf in de wereld. Het Amerikaanse concern is deels Belgisch. Er zitten twee Belgen in de groepsdirectie en Balcaen is lid van de raad van bestuur. Bovendien kocht Mohawk de Belgische groepen Unilin, IVC en Spano.

Door de verkoop van IVC in 2015 werd Balcaen ook aandeelhouder van het beursgenoteerde Mohawk . Sindsdien kocht hij geregeld aandelen bij. Een melding aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC maakt duidelijk dat hij vorige week nog eens 12.500 stuks binnenhaalde. Dat kostte hem 1,37 miljoen dollar.

Aladdin

Balcaen heeft nu al 2,8 procent van Mohawk in handen. Dat maakt hem de achtste grootste aandeelhouder en de belangrijkste particuliere partij in het kapitaal na Aladdin Partners, een vehikel van CEO en voorzitter Jeffrey Lorberbaum en zijn familie.

Het belang van Balcaen is tegen de huidige koers 228 miljoen dollar waard. Veel plezier heeft hij er nog niet aan beleefd. De koers van Mohawk draait rond de 113 dollar, ruim de helft van de piek eind 2017.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud