FNG: 'Brantano staat weer op de kaart'

FNG-CEO Dieter Penninckx. ©BELGAIMAGE

FNG, het modebedrijf van Dieter Penninckx, groeit op alle fronten.

De omzet van FNG dikte in het eerste halfjaar met 8,8 procent aan tot 273,2 miljoen euro. De aangepaste brutobedrijfswinst (ebitda) steeg 13,7 procent tot 28,5 miljoen euro. Die cijfers houden geen rekening met de nieuwe boekhoudregels voor de verwerking van leaseschulden. De nettowinst steeg met een derde tot 7,4 miljoen euro.

Brantano staat weer op de kaart, met als orgelpunt de winkel op de Meir en het nieuwe online platform.
Dieter Penninckx
CEO FNG

Zowel Miss Etam als Brantano en FNG Roots (Fred & Ginger, CKS, ...) zagen hun winst en omzet stijgen. 'Door gefocust in te zetten op digitalisering, verticale integratie en het uitrollen van nieuwe winkelconcepten', verklaart CEO Dieter Penninckx. 'Brantano staat weer op de kaart, met als orgelpunt de winkel op de Meir en het nieuwe online platform.'

Scandinaviƫ

Eerder dit jaar maakte FNG in ScandinaviĆ« een reuzensprong, met de (geplande) overname van Ellos. De groepsomzet zou daardoor met de helft stijgen. FNG is bereid daar 229 miljoen euro voor op tafel te leggen, maar hoe het de deal gefinancierd gaat krijgen is nog niet duidelijk. 

De nettoschuldpositie steeg eind juni met 9 procent tot 184 miljoen euro, wat neerkomt op 3,1 keer de ebitda van de voorbije twaalf maanden. Volgens de nieuwe boekhoudregels moeten in de schulden evenwel ook nog 143,5 miljoen leaseverplichtingen worden opgenomen. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud