Advertentie

Frans fonds aan boord bij Noukie's

Simon-Pierre Gilliot en Katia De Paepe, de oprichters van Noukie's. ©Emy Elleboog

Het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires stapt in de Belgische producent van knuffeldiertjes Noukie’s. Het fonds krijgt een minderheidsparticipatie.

Noukie’s begon in 1996 als een merk van zachte knuffels. Het idee kwam van de ondernemers Katia De Paepe en Simon-Pierre Gilliot. Het Waals-Brabantse bedrijf opende in 2004 zijn eerste winkel in Brussel. Ondertussen groeide Noukie’s uit tot een  babyspecialist met een kledingcollectie, meubilair en linnengoed. De knuffels staan wel nog steeds centraal. Via de 3D-studio Noukie’s Pictures werden ook tekenfilmfiguren gecreëerd. In 2007 werd  het bedrijf de Franstalige Onderneming van het Jaar.

Noukie’s telt 25 eigen winkels, ongeveer evenredig verdeeld over België en Frankrijk. Het babymerk is wel aanwezig in meer dan 30 landen. De groep realiseert een omzet van 23 miljoen euro.

Frankrijk

Vorig jaar vergrootte Noukie’s zijn voetafdruk bij onze zuiderburen via de overname van zes Parijse winkels van zijn sectorgenoot Le Monde de Bébé. Om de volgende etappe van zijn groei te financieren, haalde Noukie’s het Franse durfkapitaalfonds MBO Partenaires aan boord. Dat krijgt voor een niet nader gedetailleerd bedrag een minderheidsbelang in handen. Hoe omvangrijk die participatie is, is evenmin bekend. Katia De Paepe en Simon-Pierre Gilliot behouden de meerderheid.

De verse middelen van MBO Partenaires moeten de groei van Noukie’s ondersteunen. Daarbij is de Franse markt prioritair. Noukie’s wil ook winkels openen in shoppingcentra. De omzet moet op korte tot middellange termijn klimmen naar 30 miljoen euro.

MBO Partenaires is een onafhankelijk Frans durffonds dat in 2002 werd opgericht. Het investeert in bedrijven met een waardering van 5 à 75 miljoen euro, ongeacht de sector. Per investering trekt het fonds 1 tot 18 miljoen euro uit. MBO Partenaires koopt zowel minderheids- als meerderheidsbelangen. Het fonds is in handen van zijn vennoten en  beheert ongeveer 450 miljoen euro aan activa. In MBO’s portefeuille zitten een 40-tal Franse kmo’s en één Zwitserse participatie. En nu met Noukie’s ook een Belgisch bedrijf.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud