Gaultier zegt de catwalk vaarwel

Jean-Paul Gaultier. ©AFP

De beroemde Franse mode-ontwerper Jean-Paul Gaultier gaat na 50 jaar zijn laatste modeshow houden. Hij werkt wel aan een nieuw project.

Gaultier (67) laat in een boodschap op sociale media weten dat hij op 22 januari voor de laatste keer een modeshow organiseert, 'ter ere van zijn 50 jaar oude carrière'. ‘Maar wees gerust, de haute couture gaat verder met een nieuw concept’, klinkt het.

Gaultier nam de voorbije jaren al een stap terug. In 2014 stopte hij met zijn confectiemerk omdat hij naar eigen zeggen het tempo en de creatieve beperkingen van de massamode beu was.

Het modehuis en het parfummerk van Gaultier worden sinds 2011 gecontroleerd door de Spaanse groep Puig. Die nam in 2018 in ons land ook het label van de Belgische ontwerper Dries Van Noten over.

Gaultier staat al vier decennia bekend als het enfant terrible van de haute couture die wat graag de goegemeente provoceert met zijn ontwerpen. Hij maakte naam toen hij de klassieke concepten van man of vrouw helemaal overhoop gooide met excentrieke ontwerpen en shows. In de jaren tachtig liet hij mannen opdraven in een rok. Tien jaar later bedacht hij de puntige beha die Madonna droeg. Gaultier was op slag wereldberoemd.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect