Grandvision hoger na teleurstellende cijfers

©ANP

De resultaten van Grandvision waren een teleurstelling voor analisten, maar beleggers duwen het aandeel hoger.

Vandaag voorbeurs presenteerde Grandvision de resultaten over het vierde kwartaal van 2018. Hieruit bleek dat de omzet van het bedrijf met 3,2 procent toenam. De omzet is lager dan analisten hadden verwacht, maar de omzetgroei in winkels die langer dan een jaar open zijn is in lijn met de verwachtingen. Deze vergelijkbare groei was met 5,5 procent wel aan de lage kant in Amerikaanse en Aziatische landen.

KBC Securities geeft aan dat de organische groei - de som van de vergelijkbare groei en de netto impact van winkelopeningen en -sluitingen - zwakker was dan verwacht. Dit komt door het onverwacht grote aantal sluitingen van winkels. De analisten geven aan hun koersdoel te behouden op 20 euro.

Degroof Petercam meldt dat het vierde kwartaal van 2018 niet bijzonder sterk was. Zo is de groei van de brutobedrijfswinst, beneden verwachting. De brillenverkoper zelf verwacht dat de voor valutaverschillen gecorrigeerde brutobedrijfswinst tussen de 5 en de 7 procent zal zijn gestegen in 2018. Op basis daarvan verlaagt het beurshuis haar verwachte EBITDA-groei voor 2018 van 6,8 naar ongeveer 5 procent.

Onverwachte reactie

Ondanks dat de cijfers wat teleurstellend zijn voor analisten, gaat het aandeel omhoog op de Amsterdamse beurs. Frank Claassen van Degroof Petercam benadrukt dat er waarschijnlijk beleggers waren die het aandeel wilde kopen, maar eerst dit nieuws hebben afgewacht: 'Nu het hoge woord eruit is, zien beleggers kans om te kopen.'

Ook het aandeel HAL staat hoger op de Amsterdamse beurs. Grandvision weegt het zwaarst door in de portefeuille van HAL:

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud