Groei Smartphoto versnelt dankzij verbeterde app

Fotogeschenken zijn in en kunnen naar hartenlust gepersonaliseerd worden. ©Smartphoto

Albums en fotogeschenken worden steeds vaker mobiel besteld. Door daarop in te spelen kon Smartphoto zijn omzet en winst in het eerste halfjaar opdrijven.

De fotoproductengroep Smartphoto heeft een goed eerste halfjaar achter de rug. De omzet groeide met 8,6 procent tot net geen 19 miljoen euro. Dat is een duidelijke versnelling tegenover heel 2018, toen een omzetgroei van 2,1 procent werd opgetekend.

+15,8%
Ebitda
De brutobedrijfswinst (ebitda) stijgt met 15,8 procent naar 1,8 miljoen euro.

De hogere verkoop schrijft het bedrijf toe aan ‘verdere verbeteringen aan de websites, gericht op mobiele toestellen’. Consumenten kopen en bestellen steeds meer zaken via hun smartphone en dat geldt ook voor fotoproducten. Een goed werkende app is daarbij van groot belang en dat heeft ook Smartphoto begrepen. ‘De focus op ‘gifts’ in combinatie met bestelgemak voor mobiele gebruikers levert steeds betere resultaten op’, zegt het bedrijf in een persbericht.

Smartphoto heeft zijn Instant Books-app voor het maken van fotoalbums vernieuwd en net voor de zomer ook een nieuw gamma geboortekaartjes gelanceerd.

Forse winststijging

De bredere productmix leidt, in combinatie met het toekennen van minder kortingen, tot een 15,8 procent hogere brutobedrijfswinst (ebitda) van 1,8 miljoen euro. Dat cijfer is exclusief IFRS16 (leasingschulden, red.). Wordt IFRS16 toegepast, stijgt de brutobedrijfswinst met 40,9 procent tot 2,5 miljoen euro.

Dankzij een beter financieel resultaat en gunstiger belastingen boekt Smartphoto een nettowinst van 1,1 miljoen euro. Dat is een forse winststijging (+40,3%) in vergelijking met de eerste jaarhelft van 2018.

Het bedrijf geeft geen becijferde vooruitzichten voor het hele jaar. Smartphoto rekent erop dat de blijvende focus op producten met meer toegevoegde waarde, de ‘volledig mobielvriendelijke site’ en gerichte marketinginspanningen de rendabele groei voort zullen ondersteunen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud