Hans Van Bylen (ex-Henkel) nieuwe voorzitter Ontex

Hans Van Bylen was de afgelopen vier jaar CEO van de Duitse lijm- en wasmiddelenproducent Henkel. ©Henkel

Bij de Oost-Vlaamse luierfabrikant stapt voorzitter Luc Missorten eind mei op. Zijn opvolger is Hans Van Bylen die naam maakte bij de Duitse lijm- en wasmiddelenreus Henkel.

De wissel komt er op de algemene vergadering op 25 mei. Missorten blijft wel aan als adviseur tot het transformatieplan 'Transform to Grow' is afgerond. Dat moet de luierfabrikant de komende vijf tot zes jaar in omvang doen verdubbelen. Mede door middel van overnames, al zorgt de schuldenberg van 876 miljoen euro voor weinig manoeuvreerruimte.  

De presentatie van dat plan in mei vorig jaar viel echter op een koude steen bij de aandeelhouders. Het aandeel   maakte een forse duik. Sindsdien is het vertrouwen van beleggers en analisten helemaal zoek, dit jaar zag Ontex een vierde van zijn waarde verdampen. Vorige week eiste een grootaandeelhouder, het hefboomfonds ENA, nog dat er aan de boom wordt geschud. 

Voorzitter Missorten lijkt nu het gelag te betalen voor de aanslepende malaise.

Zijn opvolger Hans Van Bylen begint met een vol bord aan zijn opdracht bij Ontex. 'Ik kijk ernaar uit nauw samen te werken met CEO Charles Bouaziz en de transformatie van het bedrijf te ondersteunen, waarbij voor alle aandeelhouders waarde wordt gecreëerd door duurzame winstgevende groei', zegt de Antwerpenaar die 35 jaar bij Henkel werkte. De jongste vier jaar was hij CEO van de Duitse reus met een jaaromzet van 20 miljard euro.

Van Bylen (58), getrouwd en vader van drie kinderen, studeerde economie en begon als productmanager bij Henkel België. Op zijn 33ste trad hij toe tot het directiecomité van Henkel, als jongste ooit.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud