opmerkelijk

'HP blokkeert goedkope inktpatronen'

©BLOOMBERG NEWS

Verscheidene printermodellen van het merk HP (Hewlett Packard) werken na een software-update niet meer met alternatieve huismerk-inktpatronen. Dat beweert de grote Nederlandse webwinkel 123inkt.nl.

'HP gaat over de rug van de consument de strijd aan met huismerkcartridges. Duizenden HP-gebruikers zijn gedupeerd na de software-update', zegt de webwinkel. Uit reacties van klanten maakt 123inkt.nl op dat zijn huismerk-inktpatronen niet meer aanvaard worden door 25 verschillende modellen HP Officejet printers. Klanten ontvangen een foutmelding. 

'Deze foutmelding is echter niet correct. Er is niets mis met de huismerkcartridges en beschadigd zijn ze al zeker niet', zegt 123inkt.Nl. 'Dit soort updates worden bewust door HP uitgerold met als doel huismerkcartridges te weren en de gebruikers te doen geloven dat ze van een slechtere kwaliteit zijn.'

HP verloor eerder deze week nog een cassatiezaak tegen 123inkt.nl. Het Amerikaanse technologiebedrijf beweerde dat de webwinkel met zijn huismerk-inktpatronen inbreuk maakte op een octrooi op HP's geheugenchip. Maar na vier jaar procederen werd de producent voor de derde keer in het ongelijk gesteld door de rechter.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect