Ice-watch kiest voor Belgische verankering

Ice-watch-topman Jean-Pierre Lutgen naast zijn horloges in de typische verpakking. ©Photo News

Ice-Watch, het Belgische polshorlogemerk, gaat al zijn vennootschappen onderbrengen in de Ice-holding, met hoofdzetel in Bastenaken. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend in een persbericht.

Met die operatie wordt ook het kapitaal van de holding verhoogd. 'Dit versterkt de Belgische verankering en biedt het merk een duurzame toekomst', luidt het.

Ice-watch bestaat nu nog uit vijf verschillende vennootschappen, naar Belgisch, Luxemburgs en Hongkongs recht, die apart instaan voor het merkbeheer, de productie, de distributie, het klantenbeheer, enzovoort.

De donderdag aangekondigde operatie houdt in dat alle aandelen die CEO Jean-Pierre Lutgen controleert in de verschillende vennootschappen, ondergebracht worden in één holdingmaatschappij. De ingebrachte aandelen worden afgestaan aan Ice-holding, die zo zijn kapitaal ziet toenemen van 6 tot 106 miljoen euro. De holding gaat op zijn beurt nieuwe aandelen uitgeven omdat het eigen vermogen verhoogt.

Het bedrijf wijst op de voordelen van deze operatie: de resultaten kunnen worden geconsolideerd, er is dus een grotere financiële transparantie. 'Ze zal niet enkel de financiering van de huidige activiteiten mogelijk maken, maar ook toekomstige investeringen in andere Belgische sectoren', staat er. Het lijkt er dus op dat Ice-holding gaat uitbreiden.

Daarnaast leidt deze operatie ook tot de Belgische verankering van het horlogemerk. Dat ligt in de lijn met het verleden: 'Vorig jaar investeerde de Belgische vennootschap al 6 miljoen euro in een logistiek centrum in Bastenaken waar alle Europese distributieactiviteiten gecentraliseerd worden.'

Ice-watch zal 2014 afsluiten met meer dan 1.800.000 verkochte horloges en een omzet van bijna 40 miljoen euro, luidt het donderdag. De eerste geconsolideerde resultatenrekening zal in juni 2015 gepubliceerd worden. In België stelt het bedrijf een vijftigtal mensen tewerk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud