Inno-moeder gaat helft filialen sluiten

©BELGA

De Duitse warenhuisketen Galeria Karstadt Kaufhof, het moederbedrijf van de Belgische Galeria Inno's, wil tot 80 van de ruim 170 filialen sluiten.

Duizenden banen zijn bedreigd, blijkt uit een gelekte eerste saneringsnota waar het Duitse persagentschap DPA vrijdag informatie over kreeg. Begin april al meldde Galeria Karstadt Kaufhof dat het bescherming zocht tegen de schuldeisers.

De coronacrisis, waardoor de winkels moesten sluiten, hakte zwaar in op de keten. Meer dan een half miljard euro omzet ging verloren. Het bedrijf werkt volop aan een herstelplan, waarbij danig gesnoeid zal worden in het winkelnetwerk. Het aantal winkelsluitingen kan lager dan 80 uitvallen, als verhuurders en andere betrokkenen toegevingen doen. De onderneming zei niet te willen reageren op geruchten.

Het is niet meteen duidelijk of de sluitingen ook de Belgische winkels (Galeria Inno) kunnen treffen. Het gespecialiseerde vakblad RetailDetail schreef enkele dagen geleden wel dat die buiten schot zouden blijven.

De coronacrisis zal de winkelstraat fundamenteel veranderen, wordt eens te meer duidelijk. Vorige maand vroeg ook E5-mode al bescherming aan tegen zijn schuldeisers.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud