Advertentie
start-ups

Investeringstak BNP Fortis stapt in 'Belgische Groupon'

Thomas (links) en Stefan Van Overbeke richtten de koopjeswebsite outspot.be op in 2008. ©rv

BNP Paribas Fortis Private Equity neemt een minderheidsbelang in de Belgische kortingsbonnensite Outspot.be.

De oprichters van Outspot.be, de broers Stefan en Thomas Van Overbeke, houden het merendeel van het bedrijf in handen. De participatie van BNP Paribas Fortis Private Equity is vooral om de groei van het bedrijf in 2018 te ondersteunen. 

Outspot.be, een Belgische variant van de kortingsbonnensite Groupon, werd opgericht in 2008 en biedt sinds 2009 online groepsaankopen aan. Het bedrijf groeide in 2012 via twee overnames uit tot een van de grotere spelers op de Benelux-markt. Het kocht in België Promocity, toen de derde grootste speler in België. In Nederland kocht het GoShareThis.

17 miljoen euro
e-commerce
Via Outspot.be werd er in totaal aan 17 miljoen euro gekocht in 2017. Het transactievolume op de website stijgt jaarlijks met zo'n 20 procent.

Het bedrijf begon vooral met lokale aanbiedingen van restaurants en uitstappen, maar schroefde die activiteit stilaan terug over de jaren en ging zich meer focussen op producten en reizen. 'Er zijn heel wat meer spelers bijgekomen en het is een moeilijker domein om internationaal uit te breiden,' zegt Van Overbeke. 

Via de website werd er in totaal aan 17 miljoen euro gekocht in 2017. Volgens Thomas Van Overbeke blijft het bedrijf sterk groeien, omdat ze er in slagen klanten vast te houden eenmaal ze hun eerste aankoop doen. 'Er zijn heel wat leden ingeschreven, maar zo'n 20 procent ervan is goed voor 80 procent van de verkochte producten.'

De website is actief in zeven Europese landen waaronder naast België ook Duitsland en Spanje. Het bereikt meer dan 17 miljoen gebruikers. Eind 2016 was dit zo'n 14 miljoen. Het transactievolume stijgt er jaarlijks met zo'n 20 procent. 

Het bedrijf hoopt zijn groei in 2018 voort te zetten door overnames in het buitenland. Het wil ook verder groeien in Frankrijk, Duitsland en Nederland. Het Verenigd Koninkrijk en Polen gelden als interessante nieuwe markten. Er werken een 20-tal werknemers voor Outspot.be.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud