Kanye West gaat kleren maken met modemerk Gap

Kanye West beleeft zijn 'westdayever' dankzij de samenwerking met Gap. ©AFP

Het Amerikaanse modemerk Gap, dat de voorbije jaren wat van zijn pluimen liet, schiet fors hoger op Wall Street nu het gaat samenwerken met de rapper Kanye West.

De Amerikaanse modeketen Gap  en Yeezy, het modemerk van Kanye West, ontwerpen de komende tien jaar samen kledingcollecties, meldde de hiphopper vrijdagmiddag op Twitter. De kledij van het nieuwe Yeezy Gap-label ligt vanaf begin 2021 in de winkelrekken van de Amerikaanse modeketen. 

Het is lang niet de eerste keer dat West, die in zijn tienerjaren nog bijkluste in een Gap-winkel in Chicago, in zee gaat met een groot modemerk. Samen met het Duitse sportmerk Adidas heeft hij een eigen lijn sneakers ontworpen. Zelfs ondernemer Marc Coucke werd onlangs nog gespot in Yeezy's van Kanye.

Naar aanleiding van het nieuws had West het vrijdag in een tweet over de 'westdayever'. Ook beleggers reageerden dolenthousiast. Nadat bekend was geraakt dat Gap en West gingen samenwerken, trok Gap, een modemerk dat enigszins op zijn retour is, zelfs even een spurt van bijna 40 procent op Wall Street. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud