Advertentie

L'Oréal zet zwaar in op Chinese gezichtsmaskers

(foto: Bloomberg)

De Franse cosmeticareus L'Oréal legt 630 miljoen euro, meer dan vier keer de jaaromzet, op tafel voor de Chinese specialist in gezichtsmaskers Magic Holdings.

L'Oréal betaalt 6,30 Hongkongdollar per aandeel Magic Holdings, een premie van 25 procent op de jongste beurskoers. Dat brengt het prijskaartje voor de Chinese marktleider in gezichtsmaskers op 6,54 miljard Hongkongdollar of 632 miljoen euro. Dat is vier keer de jaaromzet van zo'n 150 miljoen euro en een forse 20 keer de bedrijfswinst voor afschrijvingen en afboekingen (ebitda). 

De Franse cosmeticareus is dus duidelijk bereid flink geld op tafel te leggen om in China groei te kopen. Chas Manso de Zuniga, analist bij Societe Generale, stipt aan dat L'Oréal via Magic Holdings ook 12.471 verkooppunten in China verwerft. En dat zijn dus 12.471 plekken waar potentieel ook andere L'Oréal-producten aan de Chinese consument verkocht kunnen worden.

Niet dat L'Oréal een nieuwkomer is in het land. De Fransen zijn al sinds 1997 aanwezig in China en tellen er intussen 3.500 medewekers.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud