Lichtproducent Osram akkoord met overname

Osram schaart zich achter een overnamebod van twee private-equitybedrijven. ©Bloomberg

Directie en bestuurders van de Duitse lampenmaker Osram staan achter het overnamebod van 3,4 miljard euro van de Amerikaanse investeerders Bain Capital en Carlyle Group.

‘Bain en Carlyle zijn de juiste partners voor Osram  op het juiste moment’, aldus topman Olaf Berlien in een verklaring. De twee staan volgens hem achter de groeistrategie van de onderneming en hebben ‘uitgebreide toezeggingen’ over de werknemers en locaties van Osram.

Osram kreeg recent een bindend bod van 35 euro per aandeel van Bain en Carlyle. Die kregen de financiering van de deal de afgelopen dagen rond. Dat was een uitdaging, omdat potentiële geldschieters zorgen zouden hebben gehad over de toekomstige prestaties van Osram na een reeks winstwaarschuwingen.

Osram, dat in 2013 door Siemens op eigen benen werd gezet en al 110 jaar oud is, heeft het al tijden moeilijk. Dat komt mede door de zwakke prestaties van de auto-industrie en de mindere economische vooruitzichten wereldwijd. Osram telt wereldwijd 26.000 medewerkers. Carlyle, met zetel in Washington is met een vermogen van 222 miljard dollar twee keer zo groot als Bain Capital uit Boston, met 105 miljard dollar in de boeken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect

Gesponsorde berichten

n