Advertentie

Luc Missorten wordt voorzitter Ontex

©Dieter Telemans

Luc Missorten is de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Belgische luierfabrikant Ontex. Tot afgelopen september was hij nog CEO bij de mediagroep Corelio.

Luc Missorten werd vrijdag unaniem verkozen tot Ontex-voorzitter door zijn collega-bestuurders. Ontex had een nieuwe voorzitter nodig omdat de vorige, Paul Walsh ontslag heeft genomen. Hij vertegenwoordigde Ontex' aandeelhouder Whitehaven, een vehikel van The Goldman Sachs Group en TPG Group Holdings (SBS) Advisors. Maar Whitehaven heeft zich teruggetrokken als aandeelhouder.

Beursgang

Ook vijf andere Whitehaven-vertegenwoordigers stappen uit de raad van bestuur. Zij worden niet vervangen, maar omdat Ontex er rekening mee had gehouden dat er na zijn beursgang in juni 2014 een verandering in de kapitaalstructuur kon plaatsvinden, heeft het in het afgelopen jaar drie bijkomende onafhankelijke bestuurders benoemd.

Walsh heeft alle vertrouwen in zijn opvolger. 'Missorten heeft belangrijke bijdragen geleverd sinds hij in juni 2014 zijn opwachting maakte in de raad van bestuur. Met zijn ervaring in de wereld van consumentengoederen is hij de geschikte persoon om de raad van bestuur van Ontex te leiden.'

Ontex verkoopt wereldwijd hygiƫnische producten, zoals luiers. Ze focussen niet op eigen merken, maar bieden producten aan aan winkelketens, die ze verkopen onder hun huismerk. Het bedrijf boekte in 2014 een omzet van 1,62 miljard euro, waaruit het een nettowinst van 8,6 miljoen puurde.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud