Lutosa-familie investeert in wormencompost

De Waalse compostproducent Pur Ver heeft vijf Vlaamse investeerders gestrikt, waaronder Guy Van den Broeke (voormalige topman en eigenaar van Lutosa.

De vijf investeerders pompen 240.000 euro in het bedrijf dat wormencompost. Pur Ver zet duizenden wormen aan het werk om organisch plantenmateriaal om te zetten in hoogwaardige compost om potgrond te verrijken. Onder andere AVEVE is afnemer.

De vijf zijn lid van BAN Vlaanderen, een platform waar investeerders en kapitaalzoekende ondernemers elkaar kunnen vinden. Met de investering zullen de eerste vier van zeven nieuwe geplande productielijnen gebouwd worden.

De productie moet op termijn van 100 naar 1.000 ton per jaar gaan. Met deze investering is 240.000 van de hiervoor nodige 800.000 euro gevonden. De vier productielijnen worden dit jaar gebouwd. De resterende drie moeten in 2016 volgen.

De eerste twee productielijnen in Pecq, aan de taalgrens halverwege Doornik en Kortrijk, werden gefinancierd door oprichter en CEO Alexandre Meire, samen met drie Waalse investeerders en Wapinvest.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud