opmerkelijk

Luxe plots een pak goedkoper in Turkije

Wie in dollar of euro zijn kost verdient, kan dezer dagen koopjes doen bij luxewinkels in Istanboel. ©EPA

Rijke Arabieren en Aziaten profiteren van de sterke waardevermindering van de Turkse lira om met een fikse korting producten van luxemerken in te slaan.

Elk nadeel heeft zijn voordeel, betoogde de voormalige Nederlandse topvoetballer Johan Cruijff decennia geleden al. Dat bewijst de Turkse muntcrisis dezer dagen nog eens.

Terwijl meer dan 80 miljoen Turken in enkele dagen een pak armer werden door de forse waardevermindering van hun munt, spinnen heel wat buitenlanders goed garen bij de goedkopere lira. Toeristen die in de Turkse hoofdstad Istanboel op zoek gaan naar luxeproducten, zoals een tas van Louis Vuitton of Chanel, kunnen een koopje doen.

Webshop

Bij Chanel in de Istinye Park staat de 'Classic Chanel Camera Case Bag' bijvoorbeeld voor 18.500 lira in de etalage. Omgerekend kost die tas in leer 2.877 dollar. Dat is zowat 25 procent minder dan de 3.700 dollar in de Europese webshop van het luxemerk.

Aan de winkels van die luxemerken staan dezer dagen dan ook lange rijen. Vooral Arabieren en Aziaten profiteren van de sterke waardevermindering van de lira om hun slag te slaan.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect