'Mattel verwerpt Hasbro-bod'

Barbie is een van uithangborden van Mattel ©AFP

De speelgoedreus Mattel zou het laatste overnamebod van concurrent Hasbro afwijzen.

Dat schrijft het persbureau Reuters op basis van bronnen die zich niet willen bekendmaken. The Wall Street Journal schreef deze week dat Hasbro, dat de rechten op Disneys prinsessenpoppen vorig jaar afsnoepte van zijn eeuwige rivaal Mattel, een overnamebod overweegt op zijn grote concurrent.

De afwijzing toont aan dat Margaret Georgiadis, die het ceo-schap van Mattel in februari overnam, van plan is om haar huid duur te verkopen, ook al deed het aandeel van Mattel het afgelopen jaar veel minder goed dan dat van Hasbro.

Mattel zou volgens dezelfde bronnen Hasbro hebben meegedeeld dat het overnamebod het bedrijf niet op zijn juiste waarde schat. Volgens Mattel is er ook te weinig rekening gehouden met een mogelijk verbod van de antitrust-autoriteiten.

Volgens Reuters is het niet duidelijk of de onderhandelingen tussen beide bedrijven nu definitief zijn gestopt. De afgelopen twee decennia voerden beide bedrijven herhaaldelijk gesprekken over een samengaan.

Mattel en Hasbro zijn de twee grootste Amerikaanse producenten van speelgoed. Mattel is vooral bekend van de Barbie-poppen en Fisher-Price, Hasbro van GI Joe, Monopoly en Transformers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud