Merknaam Scapino verdwijnt in België

Een winkel van Scapino. ©rv

De Nederlandse detailhandelaar Macintosh Group heeft een akkoord bereikt met DFM Participaties over de verkoop van Scapino België. Dat maakte Macintosh dinsdag bekend, zonder daarbij financiële details te melden.

De Nederlandse retailgroep Macintosh doet de 24 schoenenwinkels van Scapino in België van de hand omdat ze niet meer passen in de toekomstplannen van het bedrijf.

'De positie van Scapino in België is te klein om als discounter succesvol te kunnen zijn', stelt topman Kurt Staelens in een verklaring. 'Daarbij speelt een rol dat het nauwelijks mogelijk is om de Belgische activiteiten te ondersteunen vanuit het goed renderende Scapino Nederland, dat wel onderdeel blijft uitmaken van Macintosh Retail Group.'

Overname

Macintosh bereikte dus een akkoord met DFM Participaties. 'We zien de overname van deze winkels in België als een belangrijke stap bij ons doel om onder de naam The Fashion Market een nieuwe discountformule op de markt te zetten van actuele dames-, kinder-, en herenkleding, schoenen en accessoires in België en Nederland', zei Mark Rosman van DFM Participaties. 'De winkels zullen allemaal heringericht worden en zullen een moderne en jonge uitstraling krijgen. De eerste winkels zullen half oktober geopend worden.

Bij Scapino België zijn 168 mensen werkzaam die ook na de overname hun arbeidsvoorwaarden behouden. De verkoop zal met ingang van 3 november dit jaar ingaan.

Macintosh is in ons land nog aanwezig met de doe-het-zelfketen Kwantum (9 winkels) en vooral de schoenenwinkels Brantano (138 winkels). De Nederlandse retailer beschikt vandaag over 904 winkels in de divisie mode (Brantano, Scapino, Steve Medden, Jones Bootmaker, High Street) en 109 in de divisie 'living' met Kwantum als enige merk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud