Moederbedrijf Brantano lijdt opnieuw verlies

Macintosh Retail Group is de Nederlandse holding die onder meer schoenenketen Brantano overkoepelt. ©Jonas Roosens

Het Nederlandse retailbedrijf Macintosh heeft in de eerste helft van dit jaar opnieuw verlies geleden, zo blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers. Kortingsacties en het slechte winterseizoen zaten het moederbedrijf van schoenenketen Brantano dwars.

Macintosh  besloot vorig jaar zich volledig te richten op modewinkels in de Benelux en sloot daarom 9 procent van zijn filialen. Mede daardoor liep de omzet afgelopen halfjaar met 3 procent terug tot 204 miljoen euro. De opbrengsten werden ook gedrukt doordat winkels hun wintervoorraden tegen lage prijzen de deur uit probeerden te doen.

De winkeluitbater boekte een negatief bedrijfsresultaat van 12 miljoen euro bij de activiteiten die worden voortgezet. Daarmee was dat verlies 7,5 miljoen euro kleiner dan een jaar eerder. Het nettoverlies werd teruggedrongen van 31 miljoen naar ruim 4 miljoen euro, vooral door winsten op activiteiten die zijn of worden verkocht. Macintosh boekte in mei een winst van 16 miljoen euro op de verkoop van Nea International. Het bedrijf praat nog over biedingen op interieurwinkelketen Kwantum en op de modewinkels in Groot-Brittannië.

In België en Luxemburg deed Macintosh het naar eigen zeggen beter dan de markt. Macintosh is in België vooral bekend van Brantano, dat een 130-tal winkels heeft. De schoenenomzet van Macintosh tot en met mei steeg in de regio Belux tegenover vorig jaar met 0,2 procent, tegen een daling van 4,5 procent in de hele markt. Online was daarbinnen goed voor een groei van 19,2 procent, tegen 13,4 procent voor de markt.

Macintosh deed geen voorspelling voor de winst en omzet in de tweede helft van het jaar. Een aantal economische indicatoren en het consumentenvertrouwen tonen verbetering, maar de marktomstandigheden in de schoenenwinkelbranche blijven moeizaam, aldus het bedrijf. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud