Advertentie

Monopoly bezorgt Hasbro stevige groei

Het bordspel Monopoly, dat ook in zijn online versie een hit is. ©BLOOMBERG NEWS

Speelgoedfabrikant Hasbro heeft in het voorbije kwartaal een stevige omzet- en winstgroei opgetekend. Vooral online gaming, met de internetversie van Monopoly als gigantische hit, stuwde de winst hoger.

De verkoopcijfers van Hasbro stegen met 2,2 procent tot 850 miljoen dollar. Daarnaast ging de nettowinst met 41 procent omhoog tot 67 miljoen dollar. Daarmee overtreft Hasbro ruimschoots de verwachtingen. Het aandeel van de Amerikaanse speelgoedfabrikant ging dan ook fors de hoogte in, tot 8,5 procent tijdens de ochtendhandel. Vooral de afdelingen van digitale gaming en de traditionele bordspelen als Monopoly en Cluedo gingen erop vooruit.

De resultaten betekenen een verderzetting van de groei van Hasbro op de speelgoedmarkt. Na de teleurstellende kwartaalcijfers van grote concurrent Mattel vorige week was er nog sprake van een dalende trend op de klassieke speelgoedmarkt. Hoewel de grootste stijging op te tekenen valt in de digitale tak, bewijst Hasbro het tegendeel met een grotere verkoop van bordspelen en de Nerf-speelgoedgeweren. 

Disneyprinses tegen Barbie

Barbie, de pop van Mattel die almaar minder goed verkoopt. ©RV DOC

Met zijn kwartaalcijfers overtreft Hasbro grote broer Mattel. De kwakkelende cijfers van het Amerikaanse Mattel vallen deels te verklaren door de verminderde populariteit van de bekende Barbiepop. Vorige week raakte bekend dat de verkoop van het iconische speelgoed gekelderd was met 13 procent.

Hasbro daarentegen kent al jaren groeiend succes met de verkoop van disneyprines Elsa uit de animatiefilm Frozen. In 2014 besloot Disney immers de rechten voor de productie van animatieprinsessen zoals Elsa toe te kennen aan Hasbro, ten koste van Mattel. Hoeveel de groei van de Disneypoppen precies bedraagt, maakte de speelgoedfabrikant niet bekend.

Cartamundi

De uitstekende verkoopcijfers zijn ook goed nieuws voor het Turnhoutse bedrijf Cartamundi. De fabrikant van speelkaarten produceert bordspelen voor Hasbro, waaronder Monopoly en Risk.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud