Advertentie

Nike creëert 500 jobs bij in Laakdal

Het distributiecentrum van Nike in Laakdal. ©Dominic Verhulst / Dotch.be

Het sportmerk Nike investeert in Laakdal. Het logistiek centrum wordt met 35 procent uitgebreid. Zo worden er 500 jobs gecreëerd.

Nike heeft een logistiek centrum in Laakdal, van waaruit alle sportartikelen voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika, worden verdeeld. 2.300 mensen werken daar. Er zullen daar 500 jobs bijkomen. Om nog sneller en flexibeler te kunnen leveren breidt Nike het distributiecentrum uit. Nike koopt 23 ha langs het Albertkanaal in Ham, naast Laakdal, waar het volgend jaar start met de bouw van een nieuw distributiecentrum. In 2016 moet het dan operationeel zijn.

Nike is van plan 40.000m2 neer te zetten, bovenop de bestaande 210.000m2, voor het verdelen van footwear bestemd voor de groothandel, de detailhandel en ook e-commerce. Nike levert  onder meer aan Decathlon en Foot Locker. Hoeveel er juist wordt geïnvesteerd, werd niet vrijgegeven, maar Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) meldt dat er 4 miljoen euro aan subsidies worden vrijgemaakt voor het project.

Nike kwam twintig jaar geleden naar België om zijn producten te verdelen. In 2007 werd dan een eerste distributiecentrum gebouwd. Dat is intussen uitgegroeid tot een logistiek centrum waar evengoed sportkleding, accesoires en schoenen worden verdeeld. Jaarlijks worden 180 miljoen stuks geleverd aan 50.000 klanten.

Nike kon de gronden aan het Albertkanaal kopen dankzij een nauwe samenwerking met de Vlaamse overheid en de NV Scheepvaart, de vroegere eigenaar van de gronden. 'Vandaag wordt een nieuwe hoofstuk geschreven in het verhaal dat Nike en Vlaanderen samen schrijven. Dit project bewijst eens te meer dat Vlaanderen het logistieke hart van Europa is. Niet voor niets zijn er in Vlaanderen meer dan 700 Europese distributiecentra', zegt minister-president Peeters.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud