Nike maakt Hazard speerpunt WK-campagne

Eden Hazard aan het werk voor zijn club Chelsea. ©Photo News

De Belgische topvoetballer Eden Hazard wordt een van de speerpunten van de WK-campagne van sportartikelenfabrikant Nike. Hij vervoegt sterren als Cristiano Ronaldo, Neymar en Wayne Rooney. Hazard zou naar verluidt 600.000 euro overhouden aan de deal, schrijft Het Laatste Nieuws.

Hazard maakte de overeenkomst met Nike zelf wereldkundig in een tweet. De aanvallende middenvelder, een van de sterren van de Londense topclub Chelsea, kon ook rekenen op de interesse van Adidas. Hij koos echter om bij het merk te blijven dat al sinds zijn zestiende leverancier is van schoenen en kleding.

 

Happy to continue my partnership with @nike for the long term! #teamnike #nikefootball pic.twitter.com/BZN7GStNS7— Eden hazard (@hazardeden10) April 3, 2014

 

Het is niet het enige sponsorcontract van Hazard. Eerder dit jaar werd hij al het gezicht van de Men-lijn van cosmeticamerk Nivea. Die deal heeft een looptijd van een jaar.

Officieel is niet bekend hoeveel Hazard verdient aan het contract met Nike. Nike zelf wilde bij monde van Raf Peeters, sportmarketingmanager van Nike Noord-Europa tegenover Het Laatste Nieuws niet ingaan op het bedrag dat circuleert, 600.000 euro.

Hazard is al een grootverdiener bij zijn club Chelsea. Zijn bruto jaarsalaris, premies inbegrepen, wordt geschat op zo'n 11 miljoen euro. Maar de Belg wint razendsnel aan populariteit, en Chelsea wil zijn contract openbreken om andere clubs zoals Real Madrid of PSG af te schrikken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud