Nike wint Vlaamse prijs voor beste buitenlandse investering

De investering van Nike in Laakdal heeft maandag de Foreign Investment Trophy 2014 gewonnen, de prijs voor de meest inspirerende buitenlandse investering in Vlaanderen.

Het is de tweede maal dat het Vlaamse agentschap voor internationaal ondernemen (FIT) de prijs uitreikt, met de bedoeling het belang van buitenlandse investeringen voor Vlaanderen te onderstrepen.

Er waren vier genomineerden: naast Nike ging het om de nieuwe productie-eenheid van Air Liquide in de Antwerpse haven, het distributiecentrum van Lidl in Sint-Niklaas en de investeringsprojecten voor 1 miljard euro van Total in Antwerpen.

Het Amerikaanse sportconcern Nike kwam maandag als winnaar uit de bus. Het bedrijf voorziet in Laakdal in de uitbreiding van zijn Europese Logistieke Campus (ELC), goed voor enkele honderden nieuwe jobs. Tegen 2016 zal de site operationeel zijn. Vanaf dan worden alle logistieke activiteiten tussen 200 fabrieken en meer dan 100.000 leveringsadressen vanuit het oosten van de provincie Antwerpen gecoördineerd.

In 2013 ging het Amerikaanse FRX Polymers nog met de trofee naar huis.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud