Ontex boekt kwart meer winst

Alle fabrieken van Ontex zijn geopend en draaien 'zonder noemenswaardige onderbrekingen'. ©AFP

De luierproducent zette in alle productcategorieën een stevige omzetgroei neer en puurde daaruit meer winst. Maar het waarschuwt dat die opvering van korte duur kan zijn.

De sterkste groeier in de productportfolio van Ontex  was de kleinste categorie: de dameshygiène. De verkoop van tampons en maandverbanden nam in het eerste kwartaal met 14 procent toe. Ook babyluiers (+5 procent) kenden een omzetsprong. Bij de incontinentieluiers voor volwassenen (+1,9%) was de groei meer gematigd maar dat was te wijten aan de tijdelijke opschorting van een leveringscontract dat intussen opnieuw werd hervat.

Ontex voelde in het eerste kwartaal nog geen negatieve impact van de Covid-pandemie. Het puurde uit een omzet van 574 miljoen euro een brutobedrijfswinst (ebitda) van 66 miljoen euro. Dat is een verbetering met 25 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2019. De ebitdamarge steeg met bijna 2 procentpunten naar 11,5 procent.

De vraag kent een duidelijke daling in april na een sterke maand maart en de visibiliteit op langere termijn blijft laag.
Charles Bouazziz
CEO Ontex

Voor de rest van het jaar blijft Ontex behoedzaam. Waar het in maart nog sterk kon profiteren van hamsterinkopen bij consumenten, lijkt dat effect nu uitgespeeld. 'De vraag kent een duidelijke daling in april na een sterke maand maart en de visibiliteit op langere termijn blijft laag', waarschuwt CEO Charles Bouazziz.

Het bedrijf geeft nog geen prognose voor het volledige boekjaar en wil daarvoor wachten op een 'meer stabiel economisch klimaat'. Ontex nam uit voorzorg alle uitstaande kredietlijnen op. De nettoschuld bedraagt 871 miljoen euro. De eerstvolgende vervaldag ligt pas in 2022.

Alle fabrieken zijn operationeel 'zonder belangrijke onderbrekingen'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud