Advertentie

Ontex groeit minder hard in derde kwartaal

De R&D-afdeling van Ontex ©Wim Kempenaers (WKB)

Luierfabrikant Ontex zag in het derde kwartaal de omzet verder stijgen, zij het minder sterk dan in het eerste halfjaar. De rendabiliteit verbeterde wel, net als de schuldpositie. Ontex bevestigt zijn jaarprognose.

De volledige kwartaalcijfers van Ontex bevatten al bij al weinig nieuws, aangezien het bedrijf drie weken geleden al omzet- en ebitda-cijfers publiceerde, naar aanleiding van een schuldenherfinanciering.

Toch even recapituleren. Ontex realiseerde in de periode juli-september een omzet van 398,4 miljoen euro. Dat is 5 procent meer dan een jaar eerder, of 4,9 procent op vergelijkbare basis. In vergelijking met de eerste zes maanden vertraagde de omzetgroei, maar het derde kwartaal van 2013 was wel erg sterk.

De groei was afkomstig van alle regio’s en alle producten. Vooral in de groeimarkten, met Rusland op kop, vonden de producten van Ontex gretig aftrek. Daar werd een omzettoename van 10,4 procent opgetekend. Van de drie productdivisies presteerden babyverzorging en incontinentie het sterkst. De groei in de kleinere tak dameshygiëne bleef wat achter.

De Aalsterse groep slaagde er in de winstmarges verder te verbeteren. De recurrente ebitda-marge steeg met 41 basispunten en belandde op 12,3 procent. De recurrente ebitda (bedrijfswinst voor afschrijvingen en afboekingen) zelf ging 8,6 procent hoger tot 49 miljoen euro. Ontex schrijft dat toe aan de hogere omzet en productiviteitsverbeteringen. Netto houdt het bedrijf een winst van 15 miljoen euro over tegen 13,2 miljoen een jaar eerder.

Eind september bedroeg de nettoschuldpositie van Ontex 535 miljoen euro, een duidelijke daling tegenover eind juni (565,9 miljoen).

Ontex verwacht dat de grondstoffenprijzen in het vierde kwartaal licht zullen stijgen. De impact van de olieprijzen zal pas later voelbaar worden. Voor het hele jaar handhaaft Ontex zijn omzetprognose.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud