Ontex: 'Wij zijn niet benaderd door Procter&Gamble'

©BELGA

Ontex ontkent het bericht in Spaanse media dat er een overnamedeal met de Amerikaanse gigant Procter & Gamble op komst is.

Volgens de Spaanse website Intereconomia.com zou de overname in de laatste rechte lijn zitten en de komende weken beklonken worden. Meteen na de publicatie vandaag ging de koers van de luierproducent  15 procent hoger.

Ik zie de logica niet van een deal. Zowel geografisch als technologisch heeft Procter&Gamble er niets bij te winnen.
Sectorexpert

De Spaanse website verwijst naar een bericht van drie weken geleden op Betaville, de blog van de Britse zelfstandige financieel journalist Ben Harrington. Nadat het bericht was verschenen sprong de koers van Ontex ook al licht omhoog (+1%).

Bij Ontex valt men uit de lucht. Luc Missorten, de voorzitter van de raad van bestuur, zei dinsdagmiddag aan De Tijd dat Ontex 'niet benaderd is'. Het bedrijf herhaalde dat formeel in een schriftelijke mededeling die na sluiting van de beurs gestuurd werd: 'Hoewel Ontex in de regel niet reageert op marktgeruchten, wenst het duidelijk te stellen dat het niet werd benaderd met betrekking tot enige dergelijke transactie', klinkt het.

Geen logica

Ook een expert in de sector zegt dat hij niets heeft opgevangen over een deal. 'Ik zie er ook de logica niet van in: Procter&Gamble is nu al overal, dus het heeft geografisch niets te winnen bij een overname. Technologisch ook niet: Ontex heeft geen nieuwe technologieën of machines.' 

Het aandeel van Ontex kwakkelt al een tijdje en noteert sinds mei op het laagste niveau in vier jaar tijd. 

Het is niet de eerste keer dat er een bod op Ontex in de maak is. Exact een jaar geleden toonde het Franse durfkapitaalfonds PAI Partners al interesse. Het lanceerde toen een bod van 27,50 euro per aandeel. Dat werd door het management van Ontex verworpen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud