Opnieuw lange rijen bij Brantano

De vakbonden, maar ook de burgemeesters van Torhout en Koksijde, hadden dit weekend scherpe kritiek op de organisatie van de uitverkoop. ©BELGA

Moyersoen, het veilinghuis dat de uitverkoop bij Brantano organiseert, denkt maandag een veertigtal winkels te kunnen openen. Voor enkele winkels staan lange rijen. Zaterdag ontstonden er problemen in verschillende verkooppunten.

Sommige van de 40 Brantano-winkels gaan maandag volgens de online geplaatste lijst pas na de middag open, om het personeel meer tijd te geven op te ruimen. Het begin van de uitverkoop, met kortingen van 75 procent, verliep zaterdag chaotisch. De winkels trokken heel veel volk en op sommige plaatsen moest de politie tussenbeide komen.

Om zulke problemen te vermijden, zal het organiserende veilinghuis Moyersoen extra kassa's installeren en zo veel mogelijk extra personeel inzetten, aldus marketingverantwoordelijke Jeroen Van Daele.

Toch staan er maandag opnieuw lange rijene bij enkele winkels. Dat is met name het geval bij de winkels in het Antwerpse, Gentse, Aalst en Ninove. Dat is vernomen van vakbond ACV Puls. Volgens vakbondsman Sven De Scheemaeker zijn de wachtrijen zo mogelijk nog langer dan zaterdag, toen de start van de uitverkoop, met kortingen van 75 procent, chaotisch verliep en de politie tussenbeide moest komen omdat de verkoop te veel volk trok.

Met burgemeesters die hebben aangegeven dat het anders moet, voerde het veilinghuis naar eigen zeggen ‘constructieve’ gesprekken. Bij VTM Nieuws hadden de burgemeesters van Torhout en Koksijde scherpe kritiek geuit op het verloop van de uitverkoop.

 Moyersoen verwacht dat die uitverkoop nog enkele weken duurt. ‘Ook al was de verkoop zaterdag fantastisch, we zien dat veel winkels nog veel voorraad hebben. We gaan ook proberen de stock van de winkels die niet meer open kunnen te verplaatsen.’

'Degoutant en schandalig'

De vakbonden formuleerden zaterdag scherpe kritiek op de uitverkoop. ACV-vakbondsman Sven De Scheemaeker noemde het verloop zaterdag ‘degoutant en schandalig’. De bonden stellen zich ook vragen bij het werk van de curatoren, die een koper zoeken voor de schoenenketen. Ze kondigden aan dat ze met hun grieven aankloppen bij de rechter.

De curatoren lieten al verstaan maandag een overnemer te willen voorstellen voor de de failliete Brantano-winkels.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud