Advertentie

Personeel Delhaize gaat symbolisch actie voeren

©Photo News

Maandagmorgen hebben de vakbonden en de directie van Delhaize samengezeten. De vakbonden hadden de directie gevraagd om haar besparingsplan te onderbouwen met cijfers, maar dat is niet gebeurd. De vakbonden gaan vrijdag symbolisch protesteren.

Het personeel van de warenhuisketen Delhaize gaat vrijdag symbolische acties houden. 'Het is nog niet duidelijk wat we exact gaan doen, maar we zouden bijvoorbeeld badges kunnen dragen of winkels sluiten', zegt Nancy Sas van de vakbond ACV.

Opheldering

De vakbonden beslissen om te protesteren omdat ze maandagochtend op een ondernemersraad onvoldoende opheldering hebben gekregen van de directie. 'Het was een moeilijke ondernemersraad', zegt Veerle Verleyen van de vakbond LBC. Al maanden is er een conflict tussen het personeel en de directie van Delhaize . De reden zijn plannen om 2.500 werknemers te ontslaan en 14 winkels te sluiten of te laten uitbaten door zelfstandigen.

De vakbonden willen dat de directie met cijfers bewijst dat de voorgestelde besparingsmaatregelen nodig zijn. Die cijfers krijgen ze volgende week maandag op een nieuwe ondernemingsraad, bevestigt Delhaizewoordvoerder Roel Dekelver.

450 miljoen euro

De voornaamste eis van de vakbonden is dat de directie het personeel voldoende duidelijkheid geeft. 'We hebben nu de belofte gekregen dat we volgende week cijfers krijgen, maar de directie wist dat we die cijfers vandaag al wilden krijgen', zegt Verleyen. De directie zelf spreekt van 'onenigheid over de agenda', waardoor 'niet tot de afgesproken informatie-uitwisseling' is gekomen.

'De directie wil 450 miljoen euro investeren. Maar we willen weten hoeveel percent van die investering wordt gedragen door het personeel en hoeveel Delhaize Group zelf zal bijdragen.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud