Procter & Gamble klopt verwachtingen

Bob McDonald, de ceo van Procter & Gamble - Foto AFP

Procter & Gamble (P&G), de Amerikaanse maker van schoonmaak- en verzorgingsproducten, heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar beter gepresteerd dan verwacht.

De nettowinst van P&G viel met 6,9 procent terug tot 2,81 miljard dollar of 96 dollarcent per aandeel. Zonder bijzondere elementen bedraagt de nettowinst 1,06 dollar per aandeel. Analisten hadden volgens Bloomberg zonder bijzondere elementen slechts 96 cent verwacht. P&G had zelf 91 tot 97 cent naar voren geschoven.

P&G zag de omzet met 3,7 procent dalen tot 20,7 miljard dollar. Organisch was er wel een positieve evolutie van 2 procent. Van de vijf divisies boekten er vier groei op organische basis.

Topman Bob McDonald hield P&G op koers door nieuwe producten in de markt te zetten, de prijzen te verhogen en in de kosten te snijden. In het vorige boekjaar, dat liep tot eind juni, moest P&G tot drie keer toe de winstprognose neerwaarts bijstellen. P&G kreeg ook af te rekenen met de beleggersactivist Bill Ackman, die in juli een belang ter waarde van 1,8 miljard dollar in P&G nam en aanstuurt op de vervanging van McDonald.

P&G bevestigt de winstverwachting voor het hele boekjaar: de kernwinst zou tussen 3,80 en 4 dollar per aandeel uitkomen. Dat is tussen 1 procent minder en 4 procent meer dan in het voorgaande boekjaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud