Van de Velde voorzichtig positief

Een modeshow van Andres Sarda ©REUTERS

Van de Velde verwacht voor 2013 een omzet die 'ongeveer' stabiel is ten opzichte van vorig jaar. De lingeriegroep is daarmee lichtjes positiever dan in april, toen CEO Ignace Van Doorselaere moest toegeven dat de groep 'minder ver staat dan gehoopt'.

Precieze cijfers geeft Van de Velde in zijn tussentijds verslag niet vrij, naar eigen zeggen omwille van de 'de hoge volatiliteit van de retailomzet'. Zo kan de aankomende kerstperiode nog veel veranderen.

De groep heeft een zwakke eerste jaarhelft achter de rug, met een daling van de ebitda van ruim 9 procent tot 28,4 miljoen euro. De omzet daalde 2 procent tot 96,8 miljoen euro.

Van de Velde zegt nu een beter najaar te verwachten, met een lichte omzetstijging. De wholesale-omzet zou op jaarbasis lichtjes lager uitkomen dan vorig jaar.

De retailomzet van het Amerikaanse zorgenkind Intimacy zal in 2013 lager liggen dan vorig jaar. Maar er is een lichtpuntje, meldt Van de Velde. 'Het ingezette programma met als doel een grotere focus op de consument, begint te werken. De store-to-store daling ligt in de tweede jaarhelft behoorlijk lager dan in de eerste jaarhelft.

Van de Velde maakte enkele weken geleden bekend dat het ging snoeien bij haar Spaanse filiaal Andres Sarda. De groep kocht het merk in 2008, maar moest na tegenvallende cijfers toegeven dat het teveel had betaald.

Om de kosten te beperken, besliste Van Doorselaere om het stikatelier in Barcelona op te doeken. Die herstructurering, die uiteindelijk 29 jobs kostte, is nu afgerond. Van de Velde raamt de eenmalige kost op 1,7 miljoen euro, met een pay-back van ongeveer 3 jaar.

 

 

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud