Vandemoortele lonkt naar spaarder

De voedingsgroep Vandemoortele wil beroep doen op de spaarder via de uitgifte van obligaties. Met het geld wil het de investeringsgroep Gimv terugbetalen.

Dat schrijft De Standaard op basis van anonieme bronnen. Steeds meer bedrijven geven obligaties uit vanwege de gunstige langetermijnrente en vanwege de populariteit bij beleggers. Eerder al haalden onder andere Etex, Kinepolis, Omega Pharma en Fluxys op dezelfde manier honderden miljoenen cash op

Over de uitgifte van Vandemoortele zijn nog niet veel details bekend. Het bedrijf blijft er discreet over. Dirk Durez, secretaris-generaal van het bedrijf, zei aan De Standaard dat de groep 'alternatieve financieringsbronnen' bestudeert. 'We plannen geen bijkomende financiering', zei Durez. Op tafel ligt een project van 'herfinanciering'.

Met het geld wil Vandemoortele het investeringsfonds Gimv-XL terugbetalen. Gimv-XL stopte in 2009 Vandemoortele 75 miljoen euro toe. Het ging om een achtergestelde lening met warrants die Gimv-XL een belang van 25 procent in Vandemoortele kan opleveren.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud