Verkoop Devos Lemmens in stroomversnelling

Eigenaar CVC hoopt met de verkoop van Continental Foods (o.a. gekend van Devos & Lemmens) 1 miljard euro vangen. ©BELGA

Private equity-speler CVC maakt vaart met de verkoop van Continental Foods uit Puurs.

Volgens Reuters zijn twee zakenbanken aangesteld om de verkoop op de rails te zetten: UBS en Messier Maris, de boetiek van de voormalige Vivendi-topman Jean-Marie Messier. CVC hoopt ongeveer 1 miljard euro te vangen met de verkoop. De private-equityreus betaalde vier jaar geleden 400 miljoen euro om de sauzengroep over te nemen.

Ik zie Continental Foods terechtkomen bij een speler als 3G of KraftHeinz.
Een bron

Een bron dicht bij Continental Foods bevestigt dat het bedrijf 'klaar is voor een verkoop' en dat een deal tegen eind dit jaar rond kan zijn. 'Ik zie Continental Foods terechtkomen bij een speler als 3G of Kraft Heinz.' Maar een ervaren dealmaker wijst die piste af. 'Continental Foods is te klein voor 3G en heeft enkel nationale merken in portefeuille', meent hij.

3G is het investeringsfonds van de Brazilianen achter AB InBev. Ook Alexandre Van Damme, die gezien wordt als een van architecten van de groei van de bierreus, is er investeerder. Kraft Heinz is een onderdeel van 3G, dat onder meer ook Burger King in portefeuille heeft.

Daarnaast ziet CVC ook sectorgenoten van Continental Foods als potentiële kopers. Door de Belgische sauzenmaker te kopen kunnen concurrenten in één klap een stevige positie op de Europese markt veroveren.

Sauzen en soepen

Continental Foods is onder meer bekend van de sauzen van Devos Lemmens, de Royco- en Liebig-soepen en de Aïki-noodles. Het hoofdkantoor en de belangrijkste fabriek van de groep liggen in Puurs bij Antwerpen.

Tot 2013 was het bedrijf in handen van de Amerikaanse multinational Campbell. Die verkocht zijn Europese divisie aan CVC, die de tak omdoopte tot Continental Foods. In vier jaar tijd steeg de operationele kasstroom van 50 miljoen naar 81 miljoen euro in 2016.

Stevig rendement

Van het totale overnamebedrag (400 miljoen euro) leende CVC 320 miljoen euro, een bedrag waar ook werkkapitaal voor Continental Foods was inbegrepen. Nog geen jaar later kon CVC via een financiële constructie een dividend van 160 miljoen euro opstrijken. Daardoor staat vast dat CVC op zijn investering een bijzonder stevig rendement zal realiseren.

Continental Foods

Hoofdzetel: Puurs

Werknemers: 1.000

Omzet: 400 miljoen euro

Merken: Devos & Lemmes, Royco, Liebig, DéliSoup, OXO, V8

Fabrieken: 3 (waarvan de grootste in Puurs)

Eigenaar: CVC (private equity)

Verwachte verkoopsom: 1 miljard euro

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect