Vlaams geld voor koffiecapsules, postzakken en supercomputers van Janssen

Belmoca maakt goedkopere kopieën van de koffiecapsules van Nespresso. ©RV DOC

Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits heeft 2,2 miljoen euro transformatiesteun toegekend aan drie bedrijven.

De koffieverpakker Belmoca uit Londerzeel ontvangt 0,6 miljoen euro transformatiesteun van de Vlaamse regering. Het bedrijf met 26 werknemers maakt goedkopere koffiecapsules voor machines van Nespresso.

De eerste generatie was niet volledig compatibel met alle machines, maar dat zou moeten verbeteren met een investering van 9,6 miljoen euro in nieuwe infrastructuur. Het bedrijf wil exporteren naar 70 landen.

Post

Het verpakkingsbedrag SB Diest valt met 0,628 miljoen euro ook in de prijzen. Het Vlaams-Brabantse bedrijf doet wellicht geen belletje rinkelen, maar is een speler achter de schermen in de e-commerce: het maakt zakken en verpakkingsmateriaal voor post en e-commerce. Tot de klanten behoren DHL, Aveve, La Redoute en Puratos.

SB en de zusteronderneming Segers & Balcaen willen dunnere folieverpakking produceren en meer materiaal recycleren. Het bedrijf met 45 werknemers investeert 4,2 miljoen euro.

Janssen

Het grootste bedrag, 1 miljoen euro, vloeit naar het Kempense farmabedrijf Janssen Pharmaceutica. Dat investeert in zijn vestigingen in Beerse en Geel 23 miljoen euro in supercomputers en data-infrastructuur. Daarmee wil het inzetten op het vergaren en analyseren van data via artificiële intelligentie.

Die data moeten meer inzicht bieden, wat op langere termijn moet leiden tot meer precentieve gezondheidszorg en geneeskunde op maat.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud