Winst Apple boven verwachting dankzij duurdere iPhones

Apple-CEO Tim Cook ©REUTERS

Er werden minder iPhones dan verwacht verkocht, maar wel duurdere modellen.

Apple verkocht in het jongste kwartaal minder maar duurdere iPhones dan analisten hadden verwacht: 41,3 miljoen stuks tegenover 41,8 miljoen. De stijging bleef daarbij beperkt tot 1 procent maar de gemiddelde verkoopprijs bedroeg 724 dollar tegenover een analistenverwachting van 694 dollar. De dure iPhone X was het populairste model van het kwartaal, zeiden toplui van Apple 

De omzet van de techgigant kwam uit op 53,3 miljard dollar (plus 17 procent) en de winst op 11,5 miljard dollar (ruim 30 procent hoger) of 2,34 dollar per aandeel. Analisten hadden gerekend op een omzet van 52,3 miljard en een winst van 2,18 dollar per aandeel. 

Opvallend waren de opbrengsten van de diensten zoals de App Store, Apple Music en iCloud: 9,5 miljard dollar (plus 31 procent) tegenover 9,1 miljard verwacht. 

Apple rekent op een omzet van 60 tot 62 miljard dollar voor zijn vierde kwartaal. Dat is meer dan analisten verwachten. In die verwachte omzet is rekening gehouden met de vroege verkoop van nog aan te kondigen nieuwe smartphonemodellen. 

Het aandeel steeg ruim 2 procent in de nabeurshandel. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect