opmerkelijk

Zelfs voor luxegigant LVMH wordt Hongkong te prijzig

De Louis Vuitton-winkels in Hongkong waren lang populair bij toeristen. ©Bloomberg

De Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennesy (LVMH) ziet zich door de aanhoudende protesten verplicht een van zijn winkels te sluiten.

Door de maandenlange protestacties tegen de Chinese overheid ziet LVMH  de omzet uit zijn winkels in Honkong gestaag terugvallen. In die mate zelfs dat de grootste luxegroep ter wereld bij de eigenaar van zijn pand aan  het Times Square-winkelcentrum in Hongkong aandrong op een lagere huurprijs. 

Volgens de South China Morning Post betaalt LVMH maandelijks 5 miljoen Hongkong dollar voor die ruimte, wat neerkomt op dik een half miljoen euro. Maar de eigenaar van het pand wilde niet weten van een verlaging van de huurprijzen. 

De aanhoudende betogingen beginnen in Hongkong beginnen meer en meer buitenlandse bedrijven parten te spelen. Donderdag moest het Britse HSBC zijn hoofdkantoor en enkele andere vestigingen sluiten in de stad. De bank is het mikpunt van actievoerders geworden sinds HSBC  in november de rekeningen afsloot van de Spark Alliance. Dat is een organisatie die juridische bijstand verleent aan actievoerders. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud