opmerkelijk

Japanse miljardair zoekt compagnons voor maanvlucht

Yusaku Maezawa vliegt in 2023 naar de maan. ©REUTERS

De techondernemer Yusaku Maezawa wordt in 2023 de eerste maantoerist. Acht uitverkorenen mogen gratis meevliegen met de Starship-raket van SpaceX.

 Zin in een zesdaagse trip naar de maan (zonder er te landen)? De Japanner Yusaku Maezawa alias MZ verwacht voor 14 maart uw kandidatuur.

De oprichter van de online retailer Zozotown plande in 2023 artiesten mee te nemen, maar inmiddels is elke 'creatieveling' welkom om mee te dingen naar een van de acht zitjes in Starship-raket van SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk.

Om gekozen te worden moeten de uitverkorenen voldoen aan twee - nogal vage - criteria. Met de maanvlucht moeten ze de grenzen van hun domein verleggen. Ze worden ook verwacht hun medereizigers te helpen om die ambitie in hun respectieve domeinen te verwezenlijken.

De Japanse miljardair 'MZ' zoekt acht medereizigers voor zijn vlucht naar de maan.

Hoeveel Maezawa betaalt voor de maanvlucht is onbekend. MZ kan zich wel wat veroorloven, zijn fortuin wordt - na de verkoop van Zozotown aan de techreus Softbank - op 3 miljard euro geschat. Zijn acht medereizigers mogen gratis meevliegen.

Sterondernemer Musk, de CEO van Tesla , schat dat het Starship-project 5 miljard dollar zal kosten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud