Advertentie

Adecco ziet uitzendmarkt vertragen

©Tim Dirven

De kwartaalcijfers van de uitzendgroep leren opnieuw dat de economie over haar piek heen is.

Adecco , de Zwitserse uitzendgroep geleid door de Belg Alain Dehaze, kende een moeilijk derde kwartaal. De omzet groeide organisch slechts met 2 procent, de helft minder dan drie maanden eerder.

Omdat bedrijven met uitzendarbeid heel snel kunnen schakelen, wordt Adecco gezien als een bedrijf dat snel kan aangeven in welke de richting de economie gaat. De derdekwartaalcijfers van de Zwitserse groep leren daarom dat de piek wellicht achter ons ligt.

In de Benelux boekte Adecco in het derde kwartaal 5 procent minder omzet. De markt groeide significant trager in Nederland en Belgiƫ, zegt Adecco, omdat enkele grote bedrijven minder uitzendkrachten nodig hadden.

Eerder kwam ook het Nederlandse Randstad met teleurstellende kwartaalcijfers. De groep, na Adecco het nummer twee in de sector, verwacht dit jaar geen beterschap meer in Europa.

Hetzelfde beeld bleek tot slot bij Federgon, de sectorfederatie van de hr-dienstverleners, waaronder ook uitzendbedrijven als Randstad, Adecco of Accent Jobs vallen. Voor het eerst in vijf jaar daalt het aantal gepresteerde uren uitzendarbeid in ons land.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud