Britse Royal Mail schrapt 2.000 banen

De Britse Royal Mail snoeit in managementposities om fors op personeelskosten te besparen. ©AFP

Het Britse postbedrijf Royal Mail zat al voor de coronacrisis in vieze papieren en schrapt nu een op de vijf managementjobs, meldt de openbare omroep BBC.

Door het coronavirus versnelt de trend naar meer pakjes en minder brieven, zegt het 500 jaar oude Britse postbedrijf Royal Mail. Het erkent dat het zich niet snel genoeg heeft aangepast aan de marktveranderingen.

De toename van het aantal pakjes kan de afname van de brieven- en de bedrijfspost niet compenseren. Daarnaast stegen de kosten door de uitbetaling van overuren, de aanwerving van uitzendkrachten en de aankoop van beschermingsmateriaal tegen het coronavirus. 

Backofficebanen sneuvelen

Royal Mail grijpt daarom in en wil de komende twee jaar 500 miljoen pond besparen, onder meer door te snoeien in de personeelskosten, meldt het persagentschap Bloomberg. Toch rekent Royal Mail erop dat de Britse post- en pakketactiviteiten in het lopende boekjaar verlieslatend zullen zijn.

Er sneuvelen backofficejobs, onder andere in de financiële, commerciële en ICT-afdelingen. Een woordvoerder laat aan de BBC verstaan dat het onwaarschijnlijk is dat ook loketbedienden, postbodes of mensen in de sorteercentra hun baan verliezen, omdat Royal Mail de kwaliteit van de dienstverlening moet bewaren. 

Royal Mail telt 9.700 managers. De hoogste functies zijn het zwaarst getroffen. De helft van de senior managers moet vertrekken.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud