De Witte koopt Hudson België terug

Ivan De Witte. ©BELGA

Ivan De Witte, CEO van Hudson Belux en voorzitter van de voetbalclub AA Gent, wordt opnieuw mede-eigenaar van het hr-consultancybureau dat hij meer dan dertig jaar geleden oprichtte als De Witte & Morel.

Dat meldt Hudson Global in een persbericht en De Witte bevestigt het nieuws aan De Tijd.

Hudson, de Amerikaanse beursgenoteerde multinational aan wie De Witte zijn bedrijf in 2001 verkocht, splitst de activiteiten rekrutering en talent management af en focust op recruitment process outsourcing (RPO). Dat is het vakjargon voor het overnemen van de totale aanwervingsactiviteit voor bedrijfsklanten.

Werving, selectie en talent management van hogere profielen (assessment, salarisbepaling, coaching, enz) wordt afgesplitst en overgeheveld naar de lokale entiteiten. De Witte kreeg daardoor de kans om zijn geesteskind terug te kopen.

Value Plus, een vennootschap dat De Witte en Philippe Meysman (operationeel directeur van Hudson België) pas hebben opgericht, legt daarvoor netto 24,7 miljoen dollar (21 miljoen euro) op tafel. Hoeveel De Witte zelf investeert, wil hij niet kwijt. 'Ik zal de grootste investeerder zijn in het management, naast een tiental andere leden die zich ook op belangrijke wijze hebben geëngageerd', zegt hij. 'Bovendien staat nog kapitaal open voor andere investeerders. Ik ben trouwens blij verrast van het engagement en het kapitaal van wie al ingestapt is.'

Ook het personeel van Hudson België is verrast. Het wordt pas deze namiddag over de deal ingelicht. Hudson België telt 250 personeelsleden en draait dit jaar een omzet van 30 miljoen euro. 

In de rest van Europa verkoopt Hudson de afgesplitste activiteiten aan zijn sectorgenoot Morgan Philips. De Aziatische divisie gaat eveneens via een management buy-out (MBO) naar het bestaande management. De wereldwijde R&D afdeling blijft in Belgische handen.

Profiel Ivan De Witte

Studeerde bedrijfspsychologie aan de Universiteit Gent

Werd HR-directeur in de Gentse ArcelorMittal-fabriek (toen nog Sidmar)

Richtte in 1983 samen met Maarten Morel, die hij kende van bij Sidmar, het rekruteringsbureau De Witte & Morel op.

Verkocht het bedrijf in 1995 aan Ernst&Young.

In 2001 gaat het over naar TMP, dat twee jaar later wordt opgesplitst in de jobsite Monster en HR-consultant Hudson.

Werd in 1999 voorzitter van het zieltogende AA Gent en bracht de club samen met manager Michel Louwagie aan de top van het Belgische voetbal.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect