Grootste drukkerij van het land nog wat groter

Denis Geers, de CEO van Graphius. ©Thomas De Boever

De grootste Belgische drukkerij Graphius verstevigt haar positie via de overname van sectorgenoot Dereume Printing. De prijs van de transactie is niet bekend.

De Gentse drukkerijgroep Graphius versterkt haar positie in Brussel en Wallonië met de overname van Dereume Printing, een speler met een stevige positie op de Franstalige markt. Beide spelers zijn gespecialiseerd in het drukken van catalogi,  boeken en magazines.

Met de toetreding van Dereume Printing stijgt het aantal drukkerijen dat deel uitmaakt van Graphius tot acht. De Gentse groep ontstond in 2014 uit de samensmelting van zes bedrijven. Vorig jaar kwam daar de drukkerij Boone-Roosens bij en nu dus Dereume. Die wordt volgend jaar geïntegreerd in Boone-Roosens in Lot. Dankzij de inkomsten van Dereume (10 miljoen euro vorig jaar), klimt de omzet van de Graphius-groep tot 57 miljoen euro. Ze telt zo'n 270 werknemers.

Schaalvergroting

De drukkerijsector is volop aan het consolideren. Via schaalgrootte kunnen kleinere spelers hun aankopen goedkoper doen, hun administratieve kosten beperken en hun klanten via één adres een breder gamma drukoplossingen bieden. Investeringen financieren wordt tevens eenvoudiger.

Overnames ligger in de drukkerijsector voor het rapen. 'Nogal wat 55-plusondernemers vinden in de familie geen opvolging voor hun bedrijf en verkopen. Ze zien ook op tegen de enorme investeringen. Het is een tendens die de komende jaren alleen nog zal doorzetten', zei Denis Geers, CEO van Graphius, enkele maanden geleden.

De Gentse drukkerijgroep heeft sinds maart een strategische samenwerking lopen met Flyer.be, de grootste onlinedrukkerij in ons land. Concreet verzorgt Graphius sindsdien het drukwerk dat binnenkomt via de webdrukkerij rond de Marokkaans-Belgische ondernemer Ahmed Hilami.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud