Jensen keldert na omzetwaarschuwing

Een wasserijsysteem van Jensen. ©Jensen-Group

Op de Brusselse beurs keldert Jensen na een omzetwaarschuwing maandagavond.

Jensen  zakt 8 procent tot 41,5 euro. Maandag maakte de producent van industriële wasserijsystemen een omzetstijging bekend van 4,2 procent naar 86 miljoen euro over het eerste kwartaal. Maar tegelijk waarschuwde Jensen voor een omzetdaling over de eerste jaarhelft. De oorzaak is het 6 procent dunnere orderboekje eind maart, in vergelijking met eind maart 2017. 

Vertragingen in grote projecten, een fusie van grote klanten en nadelige wisselkoersschommelingen worden als reden aangehaald. Jensen bezit onder meer 42,66 procent in het Turkse Tolon. 'Jensen geeft ook geen jaarprognose meer. Eerder ging het nog uit van groei', merkt het weekblad De Belegger op.

KBC Securities handhaaft het 'houden'-advies en het koersdoel van 44 euro. 'We vrezen dat onze prognose van 350 miljoen euro omzet over heel 2018 moeilijk haalbaar wordt.' De Belegger reageert scherper. 'Opgelopen waarderingen door de steile koersopgang van de jongste jaren en een waarschuwing gaan niet samen. We verlagen ons 'houden'-advies naar 'afbouwen'. Let op de beperkte liquiditeit.'

Vandaag houdt Jensen zijn algemene vergadering in Sint-Denijs-Westrem

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect