Kinepolis heropent bioscopen

Kinepolis start opnieuw op, in België is nog geen duidelijkheid wanneer ©Photo News

Kinepolis heropent zijn cinema's in verschillende Europese landen. Voor België is nog niet duidelijk wanneer.

De Belgische bioscoopuitbater Kinepolis heeft in verschillende landen in Europa groen licht gekregen voor een heropstart in juni, behalve in België. De bioscopen waren sinds midden maart gesloten door de uitbraak van het coronavirus.

Maandag werden de 18 bioscopen van Kinepolis in Nederland heropend voor het publiek. Deze maand blijft de bezetting er beperkt tot dertig personen per zaal. Dat gebeurt 'in lijn met de richtlijnen opgelegd door de Nederlandse overheid'. Vanaf 1 juli kan dat aantal worden herzien.

In Spanje verloopt de heropening gradueel, te beginnen met Valencia op 5 juni. In Zwitserland, Luxemburg en Frankrijk zal Kinepolis zijn bioscopen opnieuw openen vanaf respectievelijk 6, 17 en 22 juni. In Canada en de VS verwacht de groep haar bioscopen in de loop van juni te heropenen.
'Telkens geldt het basisprincipe van een gepaste afstand in de bioscoop en de zalen, waarbij in een aantal landen een maximumbezetting van 50 procent zal worden gehanteerd', zegt het bedrijf. De personeelsbezetting wordt geleidelijk opgeschaald.

België

Voor de Belgische bioscopen is nog geen datum van heropening bekend, maar het bedrijf verwacht 'eerstdaags' een beslissing van de Nationale Veiligheidsraad.

Kinepolis baat 111 bioscoopcomplexen uit, goed voor 1.079 schermen en bijna 200.000 zitplaatsen. In Europa is Kinepolis een van de grote spelers, na het Franse Pathé. Het telt er 55 bioscopen verdeeld over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Polen en Luxemburg. Sinds de overname van het Canadese Landmark heeft de groep, die wordt gecontroleerd door de familie Bert, ook 46 cinemacomplexen in Canada en 10 in de VS. De groep telt 4.600 werknemers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud