Nieuwe eigenaar voor mobiele toiletten

De Britse investeringsgroep Apax is de nieuwe meerderheidsaandeelhouder van het bedrijf achter de mobiele toiletten Dixi en ToiToi.

De Duitse groep Adco, bekend van de Dixi- en ToiToi-toiletten die je vaak ziet staan op festivals en aan bouwwerven, krijgt een stevige groei-impuls. De Britse investeringsmaatschappij Apax neemt een meerderheid van de aandelen over van de Duitse familieonderneming, werd maandag bekendgemaakt. 

 Adco is naar eigen zeggen de wereldwijde marktleider in 'mobiele sanitaireenheden'. De zowat 45 jaar geleden in Duitsland opgerichte onderneming verhuurt in 28 landen mobiele wc's en sanitaire eenheden in allerlei vormen en maten. Er zouden er 300.000 in omloop zijn. De meer dan 4.000 werknemers realiseerden vorig jaar een omzet van 360 miljoen euro.

Internationale groei

Apax maakt zich sterk dat er nog veel groei te realiseren valt, zowel door het productaanbod uit te breiden in bestaande markten als door nieuwe internationale markten aan te boren.

Adco-CEO Renate Gerstenberg verwacht dat de nieuwe grootaandeelhouder zal zorgen voor 'een groeiperspectief op lange termijn'. De deal, waarover geen financiële details werden vrijgegeven, zou eind dit jaar afgerond worden. De huidige aandeelhouders behouden 'een significant aandeel' in het bedrijf.  

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect